Jean-Marie Dedecker: “Een bejaarde dame moet 1.600 euro per maand betalen voor rusthuis, terwijl overheid dit bedrag spendeert om asielzoekers daar te plaatsen”

bron: Knack
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jean-Marie De Dedecker kan het nauwelijks geloven. Hij vindt maar niets wat minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) allemaal aan het doen is.

“Onze asielminister Maggie De Block gaf dit jaar al 148,8 miljoen euro meer uit voor de asielopvang dan de begrootte 261,69 miljoen euro. Dat is bijna dertig keer meer dan de besparingen in de projectsubsidies voor de podiumkunsten”, vertelt Jean-Marie Dedecker in Knack. 

“De selectieve blindheid van de Gutmenschen voor die openstaande belastingkraan is omgekeerd evenredig met de opgekropte woede van lui die de gevolgen van de instroom ongevraagd en ongewild moeten ondergaan. Zoals een gezinnetje dat al jarenlang op de wachtlijst staat voor een sociale woning, maar zich in de pikorde gepasseerd voelt door een erkende vluchteling die vóór haar een woning krijgt toegewezen.” 

“Misschien zou men kunnen luisteren naar het minzaam besje dat 1.600 euro moest betalen om haar moeder in het Bilzense bejaardentehuis onder te brengen, terwijl volgens Het Laatste Nieuws in Grote-Souwen nu het gerucht de ronde doet dat de overheid nu 32.000 per maand veil heeft om er in hetzelfde huis aan de nieuwkomers bed, bad en brood te geven, zonder dat ze ooit een bijdrage aan onze samenleving geleverd hebben."