Bilzen neemt drastische maatregelen tegen betogers van asielcentrum: “Politie zal ook aanwezig zijn”

bron: TV-Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: TV-Limburg
In de nacht van Wapenstilstand werd het asielcentrum in Bilzen opzettelijk in brand gestoken. Donderdagavond organiseert het Rode Kruis een infoavond over de komst van het asielcentrum.

Maar er komt nu felle kritiek op de organisatie van die infoavond. Dat de avond in verschillende sessies verloopt, stoort nogal wat inwoners. Ze zijn enkel welkom op een bepaald uur en moeten de brief die ze ontvangen hebben tonen.

Volgens schepen Bruno Steegen is dat geen overbodige maatregel. Zo wil men voorkomen dat mensen buiten Bilzen onrust komen stoken. “We gaan daar geen politiek spel van maken”, reageert hij bij TV-Limburg. “Het is echt wel voor de inwoners. We doen het in twee sessies omdat anders de zaal te klein is.”

Al is er bijvoorbeeld wel de organisatie ‘Voorpost Bilzen’ die tegen de komst van het asielcentrum is. Ook hen uit de zaal houden zal niet makkelijk zijn. “Die mensen zijn niet uitgenodigd”, zegt Steegen. “Meestal staan die ook buiten en komen ze niet binnen. Er zal die avond wel wat politie aanwezig zijn.”