Maakt Bart De Wever (N-VA) een opvallende bocht? "De schade is gigantisch"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever solliciteerde de afgelopen week openlijk om door koning Filip aan zet te worden gebracht. De voorzitter van N-VA heeft na de passage van informateur Paul Magnette echter zeer grote bedenkingen. Wie nu aan zet komt, heeft volgens De Wever een aartsmoeilijke opdracht. Wil hij de rol dan toch liever niet opnemen?

Magnette stelde alles in het werk om een paars-groene coalitie op de been te brengen. "Ik heb mijnheer Magnette gezien en die heeft natuurlijk de smaak van die rood-groene pap van zijn nota wel heel sterk in de mond."

Vooral dat Magnette Open VLD bijna wist te overtuigen, zit De Wever dwars. "Magnette heeft gezien dat hij de Vlamingen uit elkaar kan spelen. Hij heeft door postjes aan te bieden Open VLD bijna overstag doen gaan."

De Wever: 'Magnette had bijna een meerderheid voor een links beleid'

"Dat maak je niet zomaar ongedaan. Ik heb vorige week gezegd dat we op nul zitten, ik heb vastgesteld dat we nu verder onder nul zitten", stelt Bart De Wever op Radio1. Hij waarschuwt nu al voor de moeilijkheden indien koning Filip hem aan zet zou brengen.

"Degene die nu moet starten en opnieuw een beleid op tafel moet brengen dat voor Vlaanderen gunstig is voor de competitiviteit, voor de jobs, voor de veligheid en migratie, die start van min 20. Mijnheer Magnette heeft immers gezien dat hij bijna een meerderheid had voor een zeer links beleid en dus is die schade gigantisch."