Open VLD’er haalt hard uit naar eigen partijleden: Ik vrees voor ruzie rond de postjes

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Volgens Christophe Peeters (Open VLD) zijn veel politici van zijn partij te veel bezig met de postjes, en te weinig met de inhoud. Dat zei hij tijdens een interview met Radio 1.

Peeters reageert daarmee op de recente VTM-peiling waaruit bleek dat Open VLD zwaar verlies zou lijden en zelfs onder de 10 % zou vallen. In de nasleep van de berichtgeving van de peiling, viel een opmerkelijk bericht op de Facebookpagina van Open VLD’er Christophe Peeters op.

Peeters was schepen in het Gentse stadsbestuur, maar moest afscheid nemen van die functie na de verkiezingen. Dat zorgde voor een stevige ruzie binnen Open VLD en Peeters vreest nu dat de geschiedenis zich op dat vlak zal herhalen. Hij vreest ruzie voor de postjes.

Volgens Christophe Peeters vinden veel partijgenoten én andere politici het nodig om hun eigen voorkeuren rond postjes te laten voorgaan op het algemeen belang. “Het moet gaan om een inhoudelijk akkoord. De kleur van de coalitie is niet van belang, maar wel waar de toekomst ligt voor Vlaanderen en voor België. De basis van Open VLD is zeer ongerust om wat er nu gebeurt”, besloot hij op Radio 1.