Elke dag worden steeds meer mensen ziek door de griep: ‘Met deze maatregelen ben je minder vatbaar’

door: PMN
De griep is momenteel in ons land. Steeds meer mensen raken besmet door het virus.

‘Zo'n 94 mensen per 100.000 inwoners hebben tussen 6 en 12 januari in België hun huisarts geraadpleegd voor griepklachten zoals koorts, hoest, spierpijn en vermoeidheid. Dat betekent dat de griepactiviteit sterk aan het stijgen is, zo meldt het federale onderzoeksinstituut Sciensano’, schrijft Het Laatste Nieuws.

De verwachting is dat er komende dagen/week nog meer mensen getroffen gaan worden door de griep. Wij zetten alvast enkele tips op een rij zodat je kan voorkomen dat jij dit jaar ook de griep zal krijgen.

Je kan je in de eerste plaats nog altijd laten inenten. Dit heeft nog steeds zin. Daarnaast kun je de kans op besmetting ook verkleinen door heel regelmatig je handen te wassen. Ga ook zo weinig mogelijk met je vingers in je mond of ogen. Maak aanrecht, kranen, trapleuningen… regelmatig schoon als er iemand in je gezin al de griep heeft.

Wat ook helpt is gezond leven. Neem een gezond eetpatroon aan, beweeg voldoende en neem voldoende nachtrust. Zo ben je minder vatbaar voor de griep.

Tags griep