Van Grieken brengt heldere boodschap: "Doe dit als je gelooft dat België een geweldig land is"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Voor Tom Van Grieken liggen er maar twee mogelijke scenario's op tafel: nieuwe verkiezingen ofwel een rechts beleid met meer bevoegdheden voor Vlaanderen. De voorzitter van Vlaams Belang verwijt andere politici dat ze schrik hebben van de stem van de kiezer.

‘We hebben de verkiezingen keihard gewonnen. Het probleem is dat de kiezer op 26 mei duidelijk gesproken heeft en een rechtser en Vlaamser beleid wil en na 8 maanden ziet het er niet naar uit dat hij dit zal krijgen.”

“De politici negeren het signaal van de kiezer en ze geraken er niet uit. We moeten dus terug naar de kiezer, nieuwe verkiezingen", stelt Van Grieken bij De Zevende Dag. 

'Vlaanderen moet niets weten van een PS-regering'

“Ik ben ervan overtuigd dat een democratie pas écht werkt als de kiezer een duidelijk signaal geeft en de politici daar gehoor aan geven. Blijkbaar is het niet duidelijk in Brussel dat Vlaanderen een rechts en Vlaams beleid wil en niets moet weten van een PS-regering.”

“Men heeft alles al in vraag gesteld in dit land, behalve de staatsstructuur an sich en dat moet men echt doen. Of men geeft meer autonomie aan Vlaanderen, of men gelooft dat België één geweldig land is en dan moet je maar vertrouwen geven aan die Belgen en opnieuw verkiezingen organiseren.”

“Politici moeten nooit schrik hebben van de kiezer. Dit is als zwemmers die schrik hebben van water. Zo belachelijk is het.”