Hij vindt het welletjes geweest: "Nu stoppen met zwartepiet door te schuiven"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Servais Verherstraeten heeft gereageerd op de uitspraak van Elio Di Rupo (PS), die meent dat de CD&V een grote rol speelt in de regeringsonderhandelingen. De bal ligt in het kamp van de christendemocraten, redeneert hij.

"We praten niet veel over CD&V, maar dat moeten we wel doen. Zij beslissen over de eenheid of de splitsing van het land", zo zei Waals minister-president Elio Di Rupo gisteren.

"Di Rupo kent de CD&V heel goed, en hij weet zeer goed dat de christendemocraten tegen de splitsing voor het land zijn", reageerde Servais Verherstraeten op Radio 1.

"Veel buurlanden roemen ons omwille van onze sterke ziekteverzekering, omwille van onze sterke sociale zekerheid en omwille van de kwaliteit van het onderwijs", voegde Verherstraeten eraan toe.

Zwartepiet doorschuiven

Verherstraeten denkt dat het tijd is om te stoppen met elkaar te schuld te geven. "Als we blijven reageren op commentaren van anderen, over mekaar, zullen we er nooit uitgeraken. In plaats van over mekaar te praten, denk ik dat het beter is om mét mekaar te praten, en naar oplossingen te zoeken", aldus Verherstraeten. "Laten we stoppen met de zwartepiet door te schuiven."