Paul Magnette (PS) reageert laconiek op de verwijten van Koen Geens (CD&V)

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
PS-voorzitter Paul Magnette was kop van Jut bij CD&V en N-VA. Zijn botte weigering om verder te werken aan een samenwerking met N-VA, sloeg diepe wonden. Koen Geens was furieus en Bart De Wever riep op tot een Vlaams front. Magnette reageert laconiek.

Koen Geens voelde zich persoonlijk aangevallen door Magnette en omschreef de manier waarop die de stekker uit het stopcontact trok als een 'ezelsstamp'.

Magnette benadrukt dat dit geen persoonlijke aanval was en vindt dat iedereen 'zen moet blijven'. "Ik zal aanvallen nooit persoonlijk nemen en ik zal ook nooit iemand persoonlijk aanvallen. Iedereen moet proberen zen te blijven."

Geen staatshervorming

De PS-voorzitter reageert ook op de uitlatingen van Bart De Wever (N-VA) over de onbestuurbaarheid van België. Nu werken aan een staatshervorming stuit op een dikke neen bij de PS, simpelweg omdat het niet mogelijk is.

"Er zijn een aantal partijen die nu vandaag een institutionele hervorming vragen, een staatshervorming. Dat is niet mogelijk want de grondwet is niet open voor herziening. Dat is een procedureprobleem en daarnaast is er geen tweederde in het parlement. Het is dus onmogelijk. Alle partijen die zeggen dat ze eerst een communautaire discussie willen en een staatshervorming, blokkeren de discussies."