Paul Magnette pakt uit met een opvallende boodschap aan de Vlamingen in het Nederlands

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
PS-voorzitter Paul Magnette kwam in Vlaanderen in het oog van de storm terecht nadat hij de deur dichtsloeg in het gezicht van Koen Geens die aan een paars-gele coalitie probeerde te bouwen. Op zijn twitteraccount lanceert Magnette nu een boodschap in het Nederlands aan de Vlamingen.

"Het politieke landschap is zeer gefragmenteerd. Er zijn 18 zetels voor het Vlaams Belang en 12 zetels voor PVDA, dus 30 zetels die we niet kunnen gebruiken om een meerderheid te vormen. Het is dus onmogelijk om een centrumrechtse coalitie te vormen en ook onmogelijk om een centrumlinkse coalitie te vormen. In deze omstandigheden is het heel moeilijk", benadrukt Magnette.

12 miljard tekort

Hij vertelt dat hij het beleid van de vorige regering niet goed vindt. "Als wij met een tekort van 12 miljard beginnen, is dat uiteraard ook heel moeilijk. We willen eerst weten waar het geld vandaan komt en we willen de budgettaire marge vinden om sociale maatregelen en klimaatmaatregelen te financieren."

Wat wil PS?

"Wij willen een ommekeer. Het beleid van de vorige regering was niet goed volgens ons en wij willen sociale maatregelen. Wij willen de laagste pensioenen, uitkeringen en lonen verhogen, de gezondheidszorg herfinancieren en ook een ambitieus klimaatplan."

"Ik geloof in België. Ik geloof dat België een heel mooi land is met veel talent en we moeten allemaal proberen dit land beter te doen werken om een mooie toekomst aan dit land te geven."