Bart Tommelein zorgt voor crisis bij Vlaamse regering: “Gaan die samenwerking moeten herbekijken”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het zit er bovenarms op tussen N-VA en Open VLD. De twee partijen vielen elkaar dinsdag zelfs openlijk aan op de sociale media.

Maandag maakte Gwendolyn Rutten bekend dat ze zichzelf niet zal opvolgen als voorzitter van Open VLD. N-VA reageerde met een filmpje waarin ze uitspraken van Rutten in ‘Ter Zake’ op een rijtje zetten. De uitspraken gingen telkens over haar pleidooi tegen het confederalisme.

Maar de liberalen reageerden met zelf ook een filmpje op Twitter te plaatsen. "Een regeringspartij en coalitiepartner onwaardig", vindt Bart Tommelein van Open VLD bij Radio 1. "Moeten wij op zo'n manier met elkaar omgaan in de politiek? Filmpjes posten kan iedereen. Dit is te gemakkelijk.”

Vlaamse regering
Tommelein is de vele aanvallen van N-VA kotsbeu. “Dit zet de samenwerking in de Vlaamse regering onder druk. We moeten die samenwerking opnieuw bespreken.”

Maar ook Open VLD reageerde met een filmpje. Daar heeft Tommelein geen probleem mee. “Het is niet meer dan logisch dat er gereageerd werd. Als je een klap op je wang krijgt, moet je niet je andere wang toekeren", vindt hij. "We moeten niet lijdzaam toezien."