Groen-kopstuk neemt afscheid: “Te veel de poten van onder mijn stoel weggezaagd”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Antwerps gemeenteraadslid en voormalig senator Freya Piryns (Groen) zegt de politiek vaarwel. Dat doet ze met een lichtjes zure nasmaak.

“Na twintig jaar verlaat ik het politieke strijdtoneel met veel dankbaarheid”, schrijft Piryns op Facebook. “Dankbaar voor de steentjes die ik heb mogen verleggen, waardoor ik op een zinvolle manier invulling kon geven aan mijn engagement.”

Piryns neemt op 1 april afscheid van de Antwerpse gemeenteraad, waar ze bijna twintig jaar in zetelde. Zowel in 2014 als 2019 slaagde ze er niet om verkozen te worden tot Vlaams Parlementslid. Na het magere resultaat van Groen vorig jaar was ze een van de eerste om kritiek te uiten op de campagne van haar partij.

De laatste jaren kon Piryns echter “helaas niet meer zeggen dat het een genoegen was om aan politiek te doen. Daarvoor zijn net een keer te veel de poten van onder mijn stoel weggezaagd. Ik wens daarom iedereen die via deze weg de wereld tracht te verbeteren veel vuur. Maar bij tijd en stond ook wat mildheid en nuance.”