Jan Jambon doet opmerkelijke oproep: "Vraag uw geld niet terug"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) roept de bevolking op om zich solidair te tonen. Bijvoorbeeld door geen geld terug te vragen voor afgelaste evenementen.

"De Vlaamse regering beseft heel goed welke inspanningen wij nu vragen van heel de bevolking. Wij staan aan de kant van die mensen. Wij zijn partner van die mensen, om samen deze moeilijke periode te doorstaan", zei Jambon.

Hij riep de bevolking op om zich solidair te tonen en haalde enkele voorbeelden aan. Zo vraagt hij aan mensen die tickets hebben gekocht voor een theatervoorstelling of een concert, om hun geld niet terug te vragen.

"Indien iedereen zijn geld gaat terugvragen, heeft dat een enorme impact op die organisaties. Het is voor de individuele burger niet zo'n grote inspanning om dat geld niet terug te vragen", stelde Jambon.

Huur

"Ik hoor dat er mensen zijn die een gebouw verhuren aan een horecazaak en spontaan aanbieden om de huur een maand niet te innen, zodat de zaak niet failliet gaat", haalde hij nog een voorbeeld aan.