Frank Deboosere maakt ons gelukkig met heerlijk lenteweer, maar daarna wordt het gevoelig kouder: “Vriespunt komt opnieuw dichtbij”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Komende nacht passeert mogelijk nog een laatste bui, maar daarna wordt het droog. Het koelt goed af, met tegen zaterdagochtend minima rond 1 graad. Op sommige plekken kan het aan de grond licht vriezen. De volgende dagen kunnen we even proeven van heerlijk lenteweer. Vanaf midden volgende week zou het opnieuw gevoelig frisser worden.

“Zaterdag starten we met hier en daar nog een beetje zon. Na de middag is een plaatselijk spatje regen mogelijk, maar dit zal niet veel voorstellen. Het wordt zo’n 11 graden. Zondag ziet het er goed uit. Het wordt een aangename en droge dag met flink wat zonneschijn. De temperaturen lopen op tot 13 mogelijk zelfs 15 graden", zei weerman Frank Deboosere vrijdag op Radio 2.

“Maandag is eventueel een lokaal buitje mogelijk, maar het blijft meestal droog. Het wordt erg rustig weer, bij opnieuw 14 graden. Ook dinsdag wordt een aangename lentedag met 14 à 15 graden. Woensdag beginnen we nog met veel zon, maar in de loop van de namiddag komt er een regenzone vanuit het noordwesten. We halen dan nog 14 graden, maar dan zien we woensdag de wind in de loop van de dag helemaal draaien van het zuiden naar het noorden. We krijgen in het tweede deel van de week nog wel brede opklaringen, maar door die noorderwind wordt het gevoelig frisser. We krijgen dan nog maxima rond 9 graden. ’s Nachts komt zelfs het vriespunt opnieuw dichtbij.”