'Alle winkels buiten de supermarkten moeten dicht'

door: MRO
Steeds meer winkels sluiten de deuren in deze coronacrisis. Maandag nam JBC deze maatregel als eerste en later volgden onder meer Decathlon, Torfs en Vanden Borre. Een maatregel die op heel veel begrip kan rekenen.

Wij stelden onze lezers de vraag of alle winkels buiten de supermarkten de deuren moeten sluiten. Bijna 3.000 mensen antwoordden op onze vraag en daaruit blijkt dat maar liefst 2/3 vindt dat de winkels inderdaad hun deuren moeten sluiten.

"Niet alleen de winkels dicht, ook de fabrieken", reageert een lezer. Iemand anders pleit voor de buurtwinkel. "Afstand houden en controle op hygiënische maatregelen is makkelijker in een kleinere winkeloppervlakte en buurtwinkels zijn makkelijker bereikbaar voor de zwaksten onder ons."

"Dit zou het beste zijn maar is onrealistisch. Ze zouden eigenlijk voor elke winkel nu de collect en go moeten uitbrengen , bestelling plaatsen wat je nodig hebt en een tijdstip wanneer je deze kan komen afhalen zodat de medewerkers niet al teveel in contact komen met de mensen", suggereert Sylvia.