Premier Sophie Wilmès bracht duidelijke boodschap tijdens regeerverklaring

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Premier Sophie Wilmès heeft vanmiddag een regeerverklaring afgelegd in een quasi leeg parlement. Eerder had de regering, die bestaat uit MR, Open Vld en CD&V, de eed afgelegd bij de koning. De boodschap van onze eerste minister was helder.

De regering Wilmès II zal alles in het werk stellen om de coronacrisis het hoofd te bieden. Daarbij wordt vooral naar de volksgezondheid en de economische impact gekeken.

"Ik ben volledig toegewijd aan de taak die voor ons ligt. Op dit moment gaan de wereld, Europa en België door een periode zonder precedent. Covid-19 is een ernstig gevaar voro de gezondheid van de bevolking en vereist dat er ongekende en uitzonderlijke maatregelen worden genomen om onze mensen te beschermen. Daarvoor moeten we samenwerken, nationale eenheid, hand in hand."

Bijzondere dank aan verzorgend personeel

Wilmès bedankte alle burgers die in moeilijke omstandigheden hun werk blijven uitvoeren zodat het land kan blijven functioneren. Een bijzonder woord van dank ging naar het verplegend personeel. "We worden allemaal getroffen door deze pandemie, zonder onderscheid. Het is nu aan ons om burgerzin en solidariteit te tonen."

"We hebben al een eerste reeks economische maatregelen genomen en we blijven eraan werken om de impact voor alle economische spelers zoveel mogelijk op te vangen."