Ministers Jambon en Weyts brengen een nieuwe coronaboodschap aan de burgers

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De Vlaamse regering kondigde nieuwe economische steunmaatregelen aan. Daarnaast lanceerden ministers Jan Jambon en Ben Weyts een nieuwe oproep aan de Vlamingen.

Vanaf woensdagmiddag gelden nieuwe strengere maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Minister Jan Jambon benadrukt dat iedereen deze strikt moet naleven.

"Ik wil iedereen oproepen om de maatregelen die uitgevaardigd zijn strikt op te volgen. Het is niet alleen mijn overtuiging, maar die overtuiging is gestoeld op wat de specialisten ons vertellen. Wanneer we collectief burgerschap tonen en ons aan die regels houden, dan kunnen we samen deze nooit geziene crisis aan.

"Het is een beetje een oorlog tegen een vijand die je niet kan vatten, niet ziet, niet hoort", aldus de Vlaamse minister-president.

Stuur uw kinderen niet naar school indien niet noodzakelijk

Minister van Onderwijs Ben Weyts riep op zijn beurt alle ouders op om te proberen zelf opvang te organiseren voor hun kinderen zodat zo weinig mogelijk leerlingen naar de scholen moeten.

"Bij deze nog de oproep om u enkel op het onderwijs te beroepen wanneer er voor u echt geen ander alternatief mogelijk is. Meld dat ook aan de scholen zodat men daar de werkafspraken daarop kan afstemmen. We willen zo minimaal mogelijk beroep doen op de leerkrachten als er alternatieven zijn."