Minister Ben Weyts reageert boos op uitspraken van viroloog Marc Van Ranst

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Minister Ben Weyts houdt zich aan zijn beslissing over de scholen. Nochtans liet Marc Van Ranst horen dat de scholen hadden moeten open blijven. Dat had voor meer immuniteit kunnen zorgen.

Viroloog Marc Van Ranst liet vanmorgen horen dat de scholen niet openhouden een grote fout was in de strijd tegen het coronavirus. Minister Ben Weyts nuanceert de uitspraken van Van Ranst op Radio 1. De scholen werden niet gesloten, enkel de lessen werden opgeschorst.

“Gelukkig hebben we de scholen wél opengehouden, net op advies van de virologen”, vertelde Weyts. De beslissing over de sluiting van de scholen was opnieuw voer voor communautaire discussie. De Franstaligen drongen aan op een sluiting, omdat dat ook in Frankrijk zo was.

Woensdag kregen de scholen trouwens nieuwe richtlijnen. De scholen blijven open, de lessen blijven geschorst. Maar voor drie groepen kinderen blijft opvang absoluut noodzakelijk: kinderen van ouders die werken in een cruciale sectoren, kinderen met een medische of sociale kwetsbaarheid en kinderen met een moeilijke thuissituatie.