Conner Rousseau krijgt mes in de rug van collega-socialist: "Hij heeft me voor schut gezet"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Conner Rousseau (Sp.a) was de man die er bijna voor zorgde dat N-VA en PS dan toch een coalitie zouden vormen. Maar uitgerekend Paul Magnette stak hem een mes in de rug.

Sp.a-voorzitter Rousseau en zijn Waalse tegenhanger, PS-voorzitter Paul Magnette, zaten veel samen om tot een oplossing te komen. Uiteindelijk bleek de PS bereid om het veto tegen N-VA te laten vallen, zolang die partij thema's als migratie en een nieuwe staatshervorming niet op tafel zou leggen. Alles moest rond het coronavirus draaien.

N-VA ging akkoord. Maar er ontstond ruzie tussen Magnette en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Gwendolyn Rutten van Open Vld moest het brandje helpen blussen. Maar uiteindelijk begroef Magnette de noodregering live op RTL, tot grote woede van Rousseau.

Kwaad op Magnette

"Ik ben zelden in mijn leven zo kwaad geweest. Ik laat het nu even rusten, maar ooit ga ik hem wel vragen waarom dat nodig was. Je spreekt samen elke stap af en dan word je plots zo voor schut gezet", zegt Rousseau in een interview met het Laatste Nieuws.