'Supermarkten moeten aankoop van producten beperken tot 1 of 2 stuks per klant'

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De aankoop van producten in supermarkten moet beperkt worden tot 1 of 2 stuks per klant. Dat is de duidelijke vraag van onze lezers aan supermarkten.

Op onze redactie komen heel wat mails binnen in verband met het hamstergedrag in de supermarkten. Daarom lanceerden we de vraag: 'Vind jij dat supermarkten de aankoop van producten moeten beperken tot 1 of 2 stuks per klant?'. Het antwoord hierop is overduidelijk. Liefst 3.600 lezers antwoordden op deze vraag en 90% van hen antwoordde 'ja'.

De regering roept al dagenlang op om niet te hamsteren, maar toch zijn er nog mensen die hun kar volladen met bepaalde producten. Dit tot grote frustratie van heel burgers en de vraag om een limiet in te stellen is groot.

Winkelen voor anderen

Op dit moment gaan supermarkten niet in op deze vraag. Het belangrijkste argument is dat sommigen ook winkelen voor andere mensen. "We hebben besloten geen limieten op te leggen aangezien sommige klanten ook winkelen voor buren, vrienden of familieleden. We houden wel een oogje in het zeil zodat niemand overdreven veel producten koopt", reageert Carrefour op Twitter.

Ook bij Colruyt houdt men vol dat het niet nodig is om aankopen te limiteren. "We kiezen er voor om geen limiet op artikelen te zetten aangezien we beschikken over voldoende stock. Door onverwachte drukte in de winkels is het mogelijk dat sommige rayons nog niet aangevuld zijn geraakt", klinkt het eveneens op Twitter.