'Supermarkten fors duurder op 2 weken': Van Quickenborne doet roept op om kortingen opnieuw toe te laten

door: MRO
Afbeelding bron: Colruyt
Ons hamstergedrag heeft ervoor gezorgd dat de prijs in de supermarkten fors is gestegen. Vincent Van Quickenborne (Open Vld) nam de proef op de som en deelde zijn kassaticket op Twitter.

De burgemeester van Kortrijk deed zaterdag inkopen bij Colruyt. Nadien stelde hij vast dat tal van producten een flink pak duurder waren geworden op zeer korte tijd. 

Van Quickenborne rekende het uit en deelde zijn kassaticket op Twitter. Daaruit blijkt dat prijsstijgingen oplopen tot maar liefst 17 procent. 

De regering verbood supermarkten om nog kortingen en acties toe te passen tijdens deze coronacrisis. Met deze maatregel wil de overheid het hamstergedrag van de burgers tegengaan.

Nu de prijs in de supermarkten in sneltempo de hoogte ingaat, roept Vincent Van Quickenborne op om opnieuw solden en acties toe te laten. "Ik begrijp dat deze drastische maatregel nodig was toen iedereen massaal begon te hamsteren en de supermarkten overspoeld werden. Maar nu de hamsterwoede achter de rug is en supermarkten zelf maatregelen genomen hebben om niet te veel mensen ineens in de winkel te hebben, moeten kortingen, solden en acties terug toegelaten worden."