"Marc Van Ranst, jongen, denk toch eens twee keer na! Dat is echt niet grappig"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er valt de laatste tijd maar weinig te lachen. Sinds de uitbraak van het coronavirus is het voor de meeste mensen kommer en kwel. We mogen zelfs niet meer naar buiten.

Humorsocioloog Jenne Faes kreeg een telefoontje van viroloog Marc Van Ranst. Die wilde blijkbaar een grap uithalen. "Op de ochtend van 1 april wilde Marc Van Ranst bekendmaken dat het massaal muilen aanbevolen zou worden", legt Faes uit in Humo. "Het zou de groepsimmuniteit tegen het coronavirus verhogen."

"De groollen minnende viroloog vond dat een goeie grap, maar hij wilde daar toch deskundig advies over. Ik zei: 'Marc, jongen, dat is helemaal geen grap! Dat zou echt werken, denk toch eens twee keer na! Hij moest toegeven dat ik gelijk had."

"Wie een grap wil uithalen op 1 april kan bijvoorbeeld aan bedrijfsingangen en zo de dispensers vullen met confituur of kattenkak, dat wordt gieren als er iemand binnenkomt en die wil zijn handen ontsmetten", bedenkt Faes zich. "Maar verder zou ik het eigenlijk niet weten, want dat is nog niet sociologisch onderzocht."