Meisje van 12 jaar in ons land overleden aan coronavirus, nooit eerder zoveel dodelijke slachtoffers

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het crisiscentrum heeft ook vandaag weer een laatste stand van zaken gegeven over het coronavirus ins ons land. Gisteren zei viroloog Steven Van Gucht nog dat de epidemie minder krachtig is geworden.

Er zijn de voorbije 24 uur 98 mensen overleden in ons land aan het coronavirus. Eén van de slachtoffers was een meisje van 12 jaar. "Het meisje is gisteren gestorven", legt viroloog Steven Van Gucht uit. "Na drie dagen van hoge koorts ging ze plots achteruit. We willen de familie ons diepste medeleven uitdrukken."

Bij die 98 overleden patiënten moeten er nog eens 94 bijgeteld worden met terugwerkende kracht. Dat gaat van een periode van 11 maart tot gisteren. Het gaat dan vooral om oudere mensen uit de woonzorgcentra.

Er zijn ook 485 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een lichte daling in vergelijking met gisteren. Er liggen nu 4920 patiënten in het ziekenhuis die het coronavirus hebben opgelopen. Van hen liggen er 1021 op intensieve zorgen. Zo zitten we aan 50% van de totale capaciteit. Ook belangrijk is dat 168 mensen het ziekenhuis hebben mogen verlaten.