Iedereen in shock nadat meisje van 12 jaar om het leven is gekomen door coronavirus: “Toen was ze nog naar school gekomen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vanmorgen kwam er het vreselijke nieuws dat een meisje van 12 jaar overleden is aan het coronavirus. Viroloog Steven Van Gucht deelde het nieuws mee.

Viroloog Steven Van Gucht legde uit dat het meisje na 3 dagen koorts er plots op achteruit ging. Ze is maandag overleden. “Maar zo’n jong meisje dat sterft aan het coronavirus is een uitzondering en niet de regel”, voegde Van Gucht er aan toe.

Het 12-jarig meisje was afkomstig uit Gent. Dat bevestigt Elke Decruynaere (Groen), schepen van Onderwijs in Gent aan Het Nieuwsblad. De naam van de school zal niet bekend gemaakt worden, maar alle ouders zijn dinsdag door de school op de hoogte gebracht.

Contact opgenomen
“Met de klasgenoten van het meisje en hun ouders is er persoonlijk contact geweest, net zoals met de leerkrachten”, zegt Decruynaere. “Zij krijgen opvang voorzien door het CLB en andere gespecialiseerde instanties.”

Op 13 maart was het meisje nog aanwezig op school. Ze was naar de opvang gekomen. “Dat is belangrijke informatie in het kader van preventie voor het coronavirus.” Meer informatie wil men voorlopg niet vrijgeven.