Alexander De Croo bereikt akkoord met banken: “Zo vermijden we dat de mensen met geldproblemen geconfronteerd worden”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De coronacrisis treft niet alleen onze gezondheid, maar ook onze economie. Er staat ons een economische ramp te wachten en die gaan we allemaal voelen.

De coronacrisis treft niet alleen onze gezondheid, maar ook onze economie. Er staat ons een economische ramp te wachten en die gaan we allemaal voelen.

De hele coronacrisis zet veel mensen onder financiële zware druk. Velen onder hen dreigen hun job te verliezen of vallen terug, in het slechtste geval, op een periode zonder inkomsten.

Minister Alexander De Croo (Open VLD) de Nationale Bank van België en Febelfin hebben daarom op 22 maart aangekondigd om particulieren en bedrijven financieel te ondersteunen wanneer zij in problemen zouden komen door de coronacrisis.

Lening met uitstel betalen
Eén van de mogelijkheden is om de betalingen van de lening en het ondernemingskrediet met zes maanden uit te stellen. De banken zullen geen dossier- of administratieve kosten aanrekenen voor het betalingsuitstel.

“De coronacrisis treft heel wat gezinnen, zelfstandigen en bedrijven bijzonder hard. Ze zien een stuk van inkomsten wegvallen, vallen terug op een uitkering of worden geconfronteerd met een plots omzetverlies”, verduidelijkt De Croo. 

“Het is goed om te zien dat op zo’n moeilijk moment de banken hun maatschappelijk rol opnemen en samen met de overheid de getroffen gezinnen en bedrijven tegemoet komen. Met dit akkoord levert de financiële sector een belangrijke inspanning om te vermijden dat hypothecaire kredietnemers, zelfstandigen, non-profitorganisaties en bedrijven met cash-flowproblemen geconfronteerd zullen worden."