Maggie De Block zwaar onder vuur: "Uw ontslag is meer dan gewenst"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
In een open brief heeft het ACV Openbare Diensten het ontslag gevraagd van minister Maggie De Block. Nationaal secretaris Veronique Sabel haalt in de open brief bijzonder hard uit naar de Maggie De Block.

De open brief werd gepubliceerd door Le Vif en kan je hier lezen. De bezuinigingen in de gezondheidszorg en een gebrek aan preventie worden aangehaald. Door het tekort aan mondmaskers worden de gezondheidswerkers blootgesteld aan ernstige gevaren. Verder wordt Maggie De Block er ook van beschuldigd Vlaanderen te bevoordelen ten koste van Wallonië. 

"... Uw totale gebrek aan vooruitziendheid, na de niet-vernieuwing van de strategische voorraad FFP2-maskers, brengt zowel de mensen in de frontlinie als de patiënten echt in gevaar. Om nog maar te zwijgen van het onrecht dat u veroorzaakt wat betreft de verdeling van de maskers tussen het noorden en het zuiden van het land, waar u de Vlamingen bevoordeelt ten opzichte van de Walen op een onevenredige manier..."

"... Gedurende al die tijd waren de mensen in de frontlinie slecht beschermd, en helaas hebben sommigen het coronavirus opgelopen en konden ze het doorgeven aan patiënten en in dit geval de pandemie exponentieel sneller verspreiden. Hiervoor sturen we u een 'Dank u wel'... Heb je nog steeds een zuiver geweten? Verstoort het je slaap? Ondanks al deze fouten, mevrouw de minister van Volksgezondheid, bent u nog steeds op uw plaats..."

"...Waarom hebben we niet genoeg reagentia voorzien, waarom hebben we niet op 30 januari een bestelling voor maskers voorzien? En waarom ben je nog steeds op je post? .... Heeft minister Maggie De Block eraan gedacht om uit deze regering te stappen?"