"Wij zijn niet bang voor die laatste match. Alleen zal die nooit 100 procent eerlijk verlopen"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Waasland-Beveren werd op de slotspeeldag gered door de burgemeester en wellicht wordt het behoud afgedwongen omdat de laatste speeldag er nooit zal komen.

Het lijkt ondertussen het meest voor de hand liggende scenario. Geen slotspeeldag en volgend seizoen een competitie met extra ploegen. Zonder play-offs. "Koning voetbal moeten we nu even onder aan de lijst zetten", zegt trainer Dirk Geeraerd aan Het Nieuwsblad.. "Wie zijn wij om van voetbal zo'n speciaal item te maken terwijl dokters vechten in de ziekenhuizen. We moeten ons niet belangrijker maken dan we zijn. Laten we stoppen en straks met achttien clubs in eerste klasse spelen."

En dat ondervond Geeraerd zelf aan den lijve. "Vermagerd van 84 naar 75 kilogram omdat ik begin dit jaar weken afwezig was geweest met een longontsteking. Nu ben ik weer aangesterkt, maar mijn dokter acht het mogelijk dat ik één van de allereerste corona­patiënten ben geweest. Ik ben nooit getest en kan dus niet zeggen of het nu Covid-19 of Covid-18 was, maar als ik niet op tijd naar de dokter was gegaan, dan zat ik hier misschien niet meer. Het was afzien en ik ben nog kortademig. Voetbal is dan echt bijzaak.”

Als die slotspeeldag er komt, dan verwacht Dirk Geeraerd geen eerlijke kans. "Stel dat die wedstrijd op 15 mei wordt gespeeld. Wij zullen vier weken volle bak trainen, maar hoe hard gaat Cercle nog trainen voor één match na weken quarantaine? Dat is geen verwijt, hé. Gewoon nuchterheid.