In volle coronacrisis: 58-jarige man spuwt naar winkelbediende

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
De politie blijft de handen vol hebben met het controleren op de naleving van de coronamaatregelen. Het is onvoorstelbaar welk gedrag sommige mensen in deze coronacrisis stellen.

Mensen die zich dagelijks inzetten voor de maatschappij, zoals zorgpersoneel en winkelpersoneel, hebben al veel dankbaarheid gekregen. Het is dan ook weerzinwekkend dat incidenten blijven opduiken waarbij individuen in volle coronatijd naar anderen spuwen, zelfs naar een winkelbediende.

Dinsdagochtend omstreeks 09u30 werd de politie opgeroepen wegens een incident aan een warenhuis te Riemst. De winkelbediende had een klant erop gewezen dat deze een veilige afstand diende te bewaren naar de andere klanten toe.

De 58-jarige man uit Riemst reageerde geagiteerd, nam plaats op een overdreven afstand en spuwde in de richting van de winkelmedewerkster. Zij werd hierbij gelukkig niet geraakt. De man werd gearresteerd, overgebracht naar het politiebureel en verhoord.

In overleg met het parket Limburg, werd een onmiddellijk te betalen boete opgelegd van 350 euro. De man zag zijn fout in en bleef bestuurlijk aangehouden blijven tot na sluitingstijd van het warenhuis.

Ontvang ons nieuws in uw mailbox!