"Tegen dan zal de piek wel bereikt zijn en moeten we durven om de maategelen te versoepelen"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is weer hoop in deze moeilijke tijden. Het aantal ziekenhuisopnames is gestabiliseerd en voor het eerst hebben ook meer mensen het ziekenhuis mogen verlaten dan er werden opgenomen.

Er is nu goede hoop dat we de piek stilaan bereiken. Limburgs waarnemend gouverneur Michel Carlier heeft er dan ook een goed oog in. "We moeten de cijfers in de gaten blijven houden, maar ik hoop dat ze stilaan gaan dalen", zegt Calier bij TV-Limburg.

Carlier zegt ook dat we moeten nadenken over een versoepeling van de maatregelen. De huidige maatregelen zal men allicht nog verlengen tot 3 mei. "Ik denk ook wel dat dan ongeveer de limiet bereikt zal zijn", luidt het. "Je kan dit niet blijven eisen en vragen van de mensen. We moeten dan beginnen denken aan een graduele afbouw van de maatregelen. Je gaat de mensen wel wat meer moeten geven dan dit."

Maar voor het zover is, moeten we sterk zijn en blijven volhouden. "Je moet kijken dat er achter elk cijfer ook een persoon zit. Laten we beseffen dat dit de realiteit is. We nemen deze maatregelen om het gezondheidssysteem niet onder komt te staan en dat lijkt te lukken. Ik doe dus meer dan ooit een oproep om nog vol te houden."