Marc Van Ranst: “Mogelijk is de epidemie in ons land dan voorbij, maar zelfs dan wordt de zomer moeilijk”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De mensen beginnen het beu te worden om in hun kot te zitten. Iedereen hoopt op een versoepeling van de maatregelen, al lijkt dat nog niet voor meteen te zijn.

Toch doet viroloog Marc Van Ranst opnieuw een oproep om in uw kot te blijven. Als we ons nu nog even sterk houden, dan gaan we toch nog een mooie zomer hebben. Dat is momenteel de inzet: kunnen genieten in de zomer.

We kunnen ons dus maar best aan de maatregelen houden of de zomer is ook om zeep. "Kijk, ik denk dat we heel eerlijk moeten zijn. De zomer wordt écht niet gemakkelijk”, citeert Het Laatste Nieuws Van Ranst bij VTM-Nieuws.

"Daar willen we niet naartoe"
“We zien de druk op de afdelingen intensieve zorg dalen. We zien minder ziekenhuisopnames. Dat klopt allemaal. Maar mensen moeten beseffen dat dat evenwicht heel fragiel is. Als we ook maar een beetje die strakke rol lossen - lees: als we ons deze paasvakantie niet aan de richtlijnen houden - krijgen we meer besmettingen. En daar willen we echt niet naartoe."

Van Ranst lijkt ook een idee te hebben wanneer er een einde komt aan de epidemie. “Het kan dat de epidemie voorbij is op 15 mei, maar dan zullen zeker niet alle maatregelen opgeheven worden."