25-jarige jongen belandde aan beademingstoestel: "Ik dacht dat coronavirus mij niet te pakken zou krijgen..."

door: MRO
Afbeelding bron: BBC Breakfast
Een jongen van 25 die besmet raakte met het coronavirus is door een hel gegaan. Hij waarschuwt nu iedereen om dit vreselijke virus niet te onderschatten.

De 25-jarige Calum Wishart uit Schotland moet opgenomen worden in het ziekenhuis en belandde aan een beademingstoestel. Hij wil met zijn verhaal zoveel mogelijk mensen waarschuwen. Hij zegt dat hij het virus heeft onderschat en benadrukt dat jongeren niet moeten denken dat zij immuun zijn.

"Ik had helemaal de verkeerde houding. Het was niet zo dat ik vreemden ging knuffelen, maar ik denk dat ik de echte impact heb onderschat", geeft hij toe bij BBC Breakfast.

"Ik dacht dat het virus mij niet stevig te pakken zou krijgen omdat ik nog jong ben en dat het zoals een griep zou zijn. Er zijn zoveel kleine dingen die je als vanzelfsprekend neemt, maar waar je pas over nadenkt als je merkt dat je niet meer kan bewegen."

"Ik heb het gevoel dat veel mensen te veel onnodige risico's nemen en buiten komen terwijl dat niet absoluut noodzakelijk is. Ik wil proberen zoveel mogelijk mensen te helpen en zeker ook het ziekenhuispersoneel want zij zullen het moeilijk krijgen als nog veel mensen dit virus krijgen."