Professor Goossens twijfelt niet meer: “Daar moet je het dragen van een mondmasker verplichten”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Morgen komt de Nationale Veiligheidsraad opnieuw samen. Allicht kondigt men daar een versoepeling van de huidige maatregelen aan.

Nu we stilaan uit de lockdown gaan, zal het dragen van mondmaskers erg belangrijk worden. Professor Herman Goossens zou het dragen van een mondmasker op het openbaar vervoer verplicht maken.

“We stellen vast dat heel besmettingen gebeuren door mensen die geen symptomen hebben”, merkt professor Goossens op in ‘Ter Zake’. “Eergisteren werd er ook een interessante studie gepubliceerd.”

“In een Italiaans dorp heeft men mensen met symptomen en mensen zonder symptomen met elkaar vergeleken om na te gaan wat de concentratie is van het virus in de keel. Daaruit blijkt dat mensen die geen symptomen hebben heel makkelijk andere mensen kunnen besmetten.”

“In dat geval zou een mondmasker wel een soelaas bieden. Het zal niet perfect, maar zo kunnen we een stukje transmissie voorkomen. En dan is er nog een studie van het IMT die stelt dat mensen kunnen besmet raken van een afstand groter dan twee meter. Dus ja, om die twee redenen zou ik het dragen van mondmaskers op het openbaar vervoer verplicht maken.”