Premier Sophie Wilmès is er helemaal klaar mee: “Zou niet verbazen als ze dat in juni gaat doen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Premier Sophie Wilmès heeft al heel wat kritiek gekregen na haar verschillende persconferenties. Het is ook geen makkelijke taak voor haar.

Premier Sophie Wilmès heeft totaal geen ervaring met haar huidige job en krijgt nu één van de grootste crisissen ooit op haar bord. Bovendien heeft haar regering niet eens een meerderheid, enkel volmachten.

Het werkt de premier ook op de zenuwen. Haar regering heeft immers niets zekerheid naar de toekomst toe. “Ze is het beu, die onduidelijkheid, dat onwerkbare. Het zou ons niet verbazen als ze straks zelf al in juni het vertrouwen vraagt”, zo is aan Franstalige kant te horen, meldt Newsmonkey.

Er zijn ook steeds meer partijen die geen heil meer zien in het systeem van volmachten. Zowel N-VA als de PS moeten er niet meer van weten. PS hoopt dat nog wel zal beteren. "Iedereen hoopt dat het nog in orde komt met de aanpak, maar er moet straks wel een onderzoekscommissie komen in het Parlement. We moeten vermijden dat dit ooit nog opnieuw gebeurt”, luidt het nog bij de PS.