Louis Tobback is het grondig beu: "Dan moeten we naar nieuwe verkiezingen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Louis Tobback (Sp.a) vindt dat indien PS en N-VA elkaar niet vinden tegen september, we maar best opnieuw naar de stembus trekken.

Binnen enkele weken zal het een jaar geleden zijn dat we onze stem gingen uitbrengen voor een nieuwe federale regering. Die is er niet gekomen, en nu moeten we door het coronavirus het stellen met een minderheidsregering.

Louis Tobback hoopt dat er schot in de zaak komt, anders moeten we maar opnieuw gaan stemmen. "Indien men ergens in september in hetzelfde sukkelstraatje komt van voor de coronacrisis, van voor de regering-Wilmès, schrijf dan verkiezingen uit", zei Tobback tegen regionale zender ROB TV.

Belastingen

Tobback vindt ook dat de rijken meer belast moeten worden, om de crisis te financieren. "Hoe je het ook draait of keert, het gaat over herverdeling. Het gaat niet over belastingverhoging voor iederéén. Het gaat over een rechtvaardige verdeling van belastingen, waardoor sommigen, vélen, minder zullen betalen dan vandaag. En anderen veel meer zullen betalen dan vandaag."