Man wordt op nippertje gered met bloed van dokter met coronavirus

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Een 38-jarige man uit Gentbrugge is aan het genezen van het coronavirus nadat hij bloed van een besmette dokter toegediend kreeg.

Yücel Nalli kwam op een dag van zijn werk in de textielfabriek thuis met lichte koorts. Andere symptomen had de man niet. Hij heeft een immuniteitsziekte waardoor zijn lichaam niet kan terugvechten tegen virussen. Hij werd in quarantaine geplaatst, maar de koorts ging niet weg. Na opname in het UZ van Gent maakte hij geen antilichamen aan. Zijn toestand ging achteruit. Na een longontsteking werd hij in coma gebracht en kunstmatig beademd.

“De negende dag van zijn coma, vrijdag 17 april, kwam een telefoontje van de arts”, zegt Gülsan, de vrouw van de besmette man. “Hij legde me uit dat het heel slecht met mijn man ging en dat ze nog één behandeling konden proberen: bloedplasma toedienen van een collega-arts die zelf corona had gehad, in de hoop dat zijn antistoffen het zouden overnemen in het lichaam van mijn man.” Gülsan stemde toe. “Maar tegen mijn familie verzweeg ik dat ik de toelating had gegeven om mijn man als proefkonijn te gebruiken.”

De behandeling sloeg de dag erna al aan en de man kon van het beademingstoestel. Veertien dagen later ligt hij op een gewone kamer om te revalideren. Ondertussen hebben ze ook de arts ontmoet die bloed afstond. “Ik heb hem kort ontmoet in de gang van het ziekenhuis omdat ik hem een geschenk wou geven. Hij was een vriendelijke, jonge arts, maar ik heb zijn gezicht niet kunnen zien omdat hij een mondmasker droeg. Wij zijn zeer gelovige moslims en ik ben altijd blijven hopen dat Allah mijn man op het laatste nippertje zou redden.”