22-jarige Ben pleegt zelfmoord omdat hij lockdown niet aankon, moeder doet hartverscheurende getuigenis

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
Een jongen van amper 22 jaar heeft zelfmoord gepleegd omdat hij de lockdown niet meer aankon. Hij schreef een afscheidsbrief. Zijn moeder vertelt het hartverscheurende verhaal en lanceert een oproep.

Ben Brown, uit het Engelse Gloucester, bracht de lockdown door met twee kamergenoten aan de universiteit in Leicestershire. Maandag beroofde hij zich van het leven. In zijn afscheidsbrief gaf hij te kennen dat hij het mentaal heel zwaar had met de lockdown op de momenten dat hij niet bezig was.

Zijn moeder, de 54-jarige Helen Hartery-Brown, vertelt bij GloucestershireLive over het laatste videogesprek met haar zoon. "We hadden een videocall de avond voordat hij zijn eigen leven nam. Mijn laatste woorden voor hem waren: 'I love you millions'. Zijn laatste woorden waren: 'I love you too mum'."

Geen signaal

Ben had geen enkel signaal gegeven over hoe hij zich mentaal voelde. "De lockdown heeft een overweldigende impact op hem gehad. Hij had met niemand gesproken over hoe hij zich voelde."

Helen stuurt een belangrijke boodschap de wereld in. "Ik wil dat mensen mijn boodschap horen wanneer ik zeg dat niets onoverkomelijk is en dat je kan geholpen worden. Zoek alsjeblieft de steun en de hulp die je nodig hebt."

Heb jij nood aan een gesprek? Bel naar 1813 of surf naar www.zelfmoord1813.be.