Ouders willen hun kinderen thuishouden als scholen weer opengaan: “We sturen er het leger niet op af”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Minister Ben Weyts is zich bewust dat heel wat ouders hun kinderen niet naar school willen sturen als die opnieuw opengaan. Weyts merkt ook dat er een verschil in coronaregels is tussen opvang en effectief lesgeven. Dat zei de Onderwijsminister in het Parlement.

Als de scholen weer open zouden gaan, dan is niet iedereen zinnens om zijn kinderen te sturen. “Er zullen ongetwijfeld ouders hun kinderen thuis houden van school. We gaan daar het leger niet op afsturen, maar proberen met hen in dialoog te gaan, proberen te detecteren wat de grond van het probleem is en of we hen kunnen geruststellen”, klonk het bij Minister van Onderwijs Ben Weyts in het Vlaams Parlement.

De minister zit ook samen met GEES om de verschillen in de veiligheidsvoorschriften tussen de opvang en de lessen op scholen na te gaan. De meeste scholen hanteren soepelere regels voor de opvang dan voor het lesgeven zelf. Het aantal kinderen op de basisscholen is in vergelijking met midden april ongeveer verdubbeld. In het secundair is nauwelijks iemand aanwezig.

Als de scholen weer open gaan, zullen de aanwezigheden bijgehouden worden. “We laten geen kinderen los. Monitoring is cruciaal voor het beleid. Wie zijn kind thuis houdt, zal worden gecontacteerd door de school of door het Centrum voor Leerlingenbegeleiding. Intussen brengen iets meer ouders hun kinderen naar de opvang op school.”