Felle uithaal naar Theo Francken: “Het is beter als u zou vertrekken bij N-VA, je staat dat in de weg”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Deze week werd er in de Kamercommissie voor Buitenlandse Betrekkingen een Coalitie van de Menselijkheid gesmeed. Zowel N-VA als Vlaams Belang wilden hier geen deel van uitmaken.

De Coalitie van de Menselijkheid kwam er op initiatief van twee groene Kamerleden, Wouter De Vriendt en Simon Moutquin. Hun voorstel werd aangenomen en meteen heeft België ook beslist om samen met andere Europese landen, kwetsbare minderjarigen uit de Griekse kampen zal opvangen.

“Dat is, zeker nu, het minste wat we kunnen doen. De heren verdienen applaus voor hun hardnekkigheid”, schrijft Joël De Ceulaer in zijn column in ‘De Morgen’. “Het is in barre tijden zoals deze dat we weer beseffen dat we allemaal toch maar mensen zijn, en dat we zorg moeten dragen voor elkaar.”

De Ceulaer vindt dit een positief signaal en gaat zelfs al een stapje verder. “De Coalitie van de Menselijkheid is immers - op de communisten na - de zogenaamde Vivaldi-club. Als we willen voorkomen dat we de komende maanden in dezelfde ellende terechtkomen als tien jaar geleden, is het misschien een idee als die Vivaldi-club ineens een volwaardige regering vormt.”

Opstappen
“Als N-VA toch gebrand zou zijn om federaal te besturen, dan heb ik een kleine tip voor Theo Francken. U gaf die tip zelf ooit aan Vlaams Belang: dat ze Filip Dewinter moesten laten vallen om coalitiefähig te worden. Misschien geldt dat ook voor u en moet N-VA u laten vallen om federaal coalitiefähig te worden. Misschien staat u bij N-VA de Afspraak met de Geschiedenis een beetje in de weg.”

“U kunt zich altijd troosten met de wetenschap dat u in Lubbeek als burgemeester nog werk genoeg hebt. Eind vorig jaar las ik nog in Het Nieuwsblad dat het bijzonder beroerd gesteld is met uw fietspaden. Uw partij stond al zes jaar aan het roer in Lubbeek toen in 2018 uit de gemeentemonitor bleek dat maar 38 procent vindt dat uw fietspaden veilig zijn. Misschien eens inspiratie tanken in Brussel?"