Wouter Beke geschokt door vraag van dochtertje: "Papa, heb jij een kindje vermoord?"

door: STS
Wouter Beke
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) moet de ene storm na de andere trotseren. De kritiek valt hem soms zwaar.

Zo schreef Joël De Ceulaer onlangs een vernietigende column in De Morgen, nadat in een kinderopvang in Mariakerke een kind mishandeld werd met de dood tot gevolg en nadien bleek dat een andere kinderopvang werd uitgebaat door iemand die eerder een veroordeling wegens kinderhandeling opliep.

"Nadat u van de rusthuizen sterfhuizen maakte, veranderde u wat de veiligste plekken ter wereld moeten zijn in potentiële oorden van levensgevaar. U bent de man die ons van de wieg tot het graf verwaarloost, laat stikken en negeert", schreef De Ceulaer.

Marc Dutroux

"Hij schreef ook dat alleen een kinderziekenhuis bombarderen, zoals Poetin doet, nog erger is. En dat ik zelfs Marc Dutroux een vergunning voor een crèche zou geven", zegt minister Beke in een interview in Humo.

"Dat heet dan satire, maar ik vind het buitengewoon grof."

Dochter

Een ander moment dat Beke schokte, was toen zijn 10-jarige dochter hem confronteerde met een stukje parlementair debat dat ze had opgevangen op de radio. "Ze vroeg: 'Papa, is het waar dat je je werk gaat verliezen, omdat je een kindje hebt vermoord?' Daar werd ik pas echt stil van."