Choquerende uitspraken van Marc Dutroux: “Ik draai er voor op, dat bevalt me niet, hun moordenaars lopen nog vrij rond”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vanavond is er een speciale aflevering van het VTM-programma Telefacts. De hele aflevering gaat over Marc Dutroux.

Telefacts wil nagaan hoe het nu zit met Dutroux. Veranderde hij in gevangenis of niet? Enkele maanden geleden kregen de makers beelden aangeboden. Het zijn authentieke filmpjes die een gevangene vorige zomer stiekem maakte in de gevangenis van Nijvel. De beelden zullen vanavond ook uitgezonden worden.

Zoals je allicht weet wil Marc Dutroux vervroegd vrijkomen. Schuldinzicht is geen voorwaarde om vrij te komen, maar de rechtbank kan wel zijn houding ten aanzien van de slachtoffers mee in rekening brengen voor die beslissing.

En het lijkt wel alsof Dutroux zijn eigen ruiten heeft ingegooid. “Ik zit al 23 jaar in den bak. Ik ben niet blij dat ik hier zit. Het is niet dat in de gevangenis zitten het ergste is. Het ergste is om ergens onterecht voor op te draaien. Dat bevalt me helemaal niet.”

“Van alle mensen die dood zijn en waarvan ze zeggen dat ík het heb gedaan, lopen hun moordenaars nog altijd vrij rond. Dat steekt me tegen." Zo blijft Dutroux volhouden dat hij handelde in opdracht van anderen. "Ik werd niet verdedigd. Ik werd geofferd op het altaar van hun schurkenbelangen."