Marc Van Ranst heeft raad voor regering: “Deze versoepeling moet er dringend komen”

door: PMN
Afbeelding bron: VRT
Gisteren maakte de Veiligheidsraad opnieuw heel wat versoepelingen bekend. Al blijkt nu toch niet iedereen tevreden met die versoepelingen.

Zo zijn de marktkramers ontevreden. De voorwaarden zijn niet wat ze ervan verwacht hadden. “Er zal altijd kritiek zijn”, merkt Marc Van Ranst op bij Radio 1. “We zijn een volk van klagers, dus klachten zijn er altijd. We moeten daar allemaal wat mee leren leven. Als je naar de markt gaat, gebruik dan weer je gezond verstand.”

Benjamin Dalle, minister van jeugd, vond dat de kinderen wat in de kou zijn blijven staan bij de laatste reeks van versoepelingen. “Ik hoop dat de volgende Veiligheidsraad over kinderen zal gaan”, is Van Ranst eerlijk. “Zodanig dat beslissingen over jeugdkampen, speelpleinen die terug openen, dat kinderen weer kind kunnen zijn, dat we daarover praten. Het zou ook een mooi signaal zijn. Ik volg de minister daar wel in.”

"Dat kan je niet 100% uitleggen"
“Waarom sportverenigingen wel mogen en jeugdbewegingen niet? Ja, dat kan je niet 100% uitleggen. Feit is wel dat je niet alles op hetzelfde moment kan doen. Dan gaan er keuzes gemaakt moeten worden en dat zijn geen makkelijke keuzes. Dan heb je deze problemen.”

“Als de curve naar beneden blijft gaan, dan is er veel mogelijk. Mensen vragen om datums, maar dat kan je gewoon niet doen. Met die epidemie is niets nog zeker.”

Mag je ook naar een park gaan en daar op een bankje gaan zitten? “Dat is een versoepeling die we dringend moeten doen. Maar op dit moment mag het niet. Daar moet op een bepaald moment wel werk van gemaakt worden.”