"Heeft premier Wilmès een lijstje uitgedeeld met telefoonnummers van de 100 meest louche mondmaskermakelaars?"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De regering en de bestelling van mondmaskers, het is geen succesverhaal. Vlaams Belang ergert zich en vraagt een transparante procedure. Deze keer gaat het om de mondmaskerbestelling door Defensie. "We vernamen het nieuwste bericht over de reeks twijfelachtige overheidsaankopen van mondmaskers. Dit knoeikabinet lijkt het er precies om te doen."

"De miljoenen stoffen mondmaskers die - rijkelijk te laat - zijn besteld ter uitdeling aan de Belgische burgers in het kader van de exitstrategie, lijken evenzeer bij een dubieuze handelaar besteld. Dit keer gaat het om een Italiaan zonder enige relevante ervaring (maar wel met een zakenachtergrond in derdeklassevoetballers en rijst), die in één klap werd geselecteerd voor een overheidscontract van nagenoeg 40 miljoen euro", klinkt het bij Vlaams Belang.

"Eerder werd al een bestelling geplaatst bij een Belgische Chinees zonder relevante ervaring - met defecte maskers als gevolg - en bij een Belgische Turk, tevens een partijgenoot van volksgezondheidsminister Maggie De Block (Open Vld)."

Transparante procedure voor bestelling mondmaskers

“Dit hou je simpelweg toch niet meer voor mogelijk?”, vraagt Kamerlid Dominiek Sneppe zich af. “Dit knoeikabinet lijkt er precies om te doen. Heeft premier Sophie Wilmès misschien een lijstje uitgedeeld met de telefoonnummers van de 100 meest louche - al dan niet buitenlandse - mondmaskermakelaars? Op deze manier wordt goedkoop al snel duurkoop. De overheid moet zo veel mogelijk bestellen bij gereputeerde firma’s, liefst bij bedrijven van hier, zoals bij de Belgische textielindustrie.”

Vlaams Belang vraagt een transparante procedure waarbij medische bestellingen uitsluitend worden geplaatst bij gereputeerde bedrijven, dit met een sterker gewogen voordeel voor bedrijven van Belgische bodem.