Anonieme man schenkt Antwerpse Universiteit héél groot bedrag voor onderzoek naar coronavirus

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Het Universiteitsfonds Antwerpen heeft een héél grote anonieme gift ontvangen voor het onderzoek rond het coronavirus.

De gift is een enorme opsteker voor de universiteit. "Een Antwerpse man schenkt de universiteit een half miljoen euro", legt Dimitry Beuckelaers, coördinator van het Universiteitsfonds Antwerpen, uit. "Daar zijn we hem uiteraard ontzettend dankbaar voor. Zijn warme gift maakt het onder meer mogelijk om de opstart van het serotheekproject te financieren, maar ook om verder alles in gereedheid te brengen voor het opstarten van de eerste studies met coronavaccins."

De weldoener verkiest anoniem te blijven. "Solidariteit en begrip voor onze wereld leggen de basis voor onze toekomst", zegt hij in een korte reactie. "Laten we hopen dat we intelligenter uit deze crisis komen. Elke bijdrage laat onze wetenschappers toe hun opbouwend werk voort te zetten."

Het Universiteitsfonds Antwerpen kreeg de voorbije weken ook andere giften binnen, onder meer eentje van 50 000 euro. Beuckelaers: "Veel mensen willen hun steen of steentje bijdragen aan de strijd tegen het coronavirus. Daarom hebben we nu vier wervingsacties uitgewerkt. Mensen kunnen in de eerste plaats het onderzoek naar de ziekte zelf steunen. Daarnaast werken de productontwikkelaars van UAntwerpen dag en nacht om de productie van de noodzakelijke mondmaskers mogelijk te maken in eigen land: ook daar zijn middelen voor nodig."