Ontspannen in een jacuzzi gevuld met bier: “Je gaat er wel geen tien jaar jonger van worden”

door: BVDO
Vanaf oktober kan je in Brussel in een spa terecht die gevuld wordt met bier. Niet alleen om te ontspannen, maar volgens de eigenaar van Good Beer Spa ook om lekker te ruiken.

De bijzondere jacuzzi wordt eerste gevuld met water op lichaamstemperatuur. Daar worden dan ingrediënten van bier aan toegevoegd zoals hop, gist en mout met een scheutje bier. "We hebben gekozen voor een blond biertje van maximum vijf graden. Dat kan je naast de jacuzzi trouwens van het vat degusteren, terwijl je er ook inzit”, vertelt Benedict Biebuyck van Good Beer Spa aan Radio 2.

Origineel is het idee echter niet. "In de Balkan is het een eeuwenoude traditie om te baden in bier. In Praag zijn er al een twaalftal bierspa's, en de laatste tien jaar is het een trend die zich wereldwijd doorzet. Er zijn er ook in Japan, IJsland, Canada en de Verenigde Staten."

En vooral de reuk schijnt aangenaam te zijn. "In tegenstelling tot wat veel mensen misschien denken ga je echt fris ruiken dankzij de hop. Die heeft een aangenaam, grassig aroma. Bovendien is het niet plakkerig. Omdat de ingrediënten aan voornamelijk water worden toegevoegd. Bovendien heeft het wel degelijk positieve effecten. Het is erg rustgevend en vooral gezellig. Zodat het ook een fijne, unieke ervaring is voor niet-bierdrinkers. Maar verwacht geen wondermiddel. Je gaat er geen tien jaar jonger van worden."