Vlaams Belang zwaar onder vuur door foto van "ramadanfeest": "Fake news en haat"

door: STS
De Vlaams Belang-afdeling in Kortrijk krijgt flinke kritiek op het verspreiden van een foto die toont hoe een hele familie samen de ramadan beleeft. Alleen: het gaat om een foto die vorig jaar genomen werd, toen er van het coronavirus nog geen sprake was.

De foto doet uitschijnen dat de familie zich niet aan de maatregelen houdt, maar in feite gaat het om een foto van vorig jaar. "Ik had de foto gepost als mooie herinnering aan betere tijden. Er stond duidelijk bij dat het om een aandenken van vorig jaar ging. Ik kan dus alleen maar concluderen dat Vlaams Belang de foto moedwillig heeft gestolen", vertelde Jamal Qnioun tegen De Krant van West-Vlaanderen.

Bij Vlaams Belang houdt men voet bij stuk. "Meta-data van de originele foto kunnen uitsluitsel bieden en door redacties geverifieerd worden. De betrokkene die ons beschuldigt, weigert dit echter", reageert Wouter Vermeersch.

De reacties op sociale media zijn echter niet mals. Zo schreef Sammy Madhi van CD&V: "Vlaams Belang Kortrijk deelt foto van ramadan vorig jaar, laat uitschijnen dat lockdown niet gerespecteerd wordt en weigert te reageren wanneer de leugen wordt ontdekt. Hoelang gaan die mannen blijven wegkomen met verspreiden van fake news en haat?"