Zuhal Demir geschokt over ontvoerder 13-jarig kind: "Misdrijf gepleegd en tóch niet naar gevangenis"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams minister van Justitie en Handhaving Zuhal Demir (N-VA) vindt het onbegrijpelijk dat een van de ontvoerders van de 13-jarige jongen uit Genk, vrij was onder voorwaarden, een diefstal pleegde, en vervolgens toch niet terug naar de gevangenis moest.

Khalid Bouloudo uit Maaseik werd eerder veroordeeld voor het ronselen van Syrië-strijders. In beroep werd zijn straf van tien jaar gereduceerd tot drie jaar met uitstel. Hij moest zich wel aan voorwaarden houden. Een van die voorwaarden - geen strafbare feiten plegen - brak hij door een diefstal met geweld te plegen. Toch leidde dat niet tot een effectieve gevangenisstraf.

"Wat we onbegrijpelijk vinden, is dat de man in kwestie ondertussen zijn voorwaarden heeft geschonden: hij pleegde een diefstal met geweld, maar liep toch nog vrij rond", zei Demir op VTM.

"Wij hebben vanuit het Vlaamse niveau, waarvoor dat wij bevoegd zijn, de voorwaarden opgevolgd. Het gaat om zeer lichte voorwaarden die zijn opgelegd, gezien het feit dat de man lid is van een terroristische organisatie. Dat is onbegrijpelijk. Maar ja, met die voorwaarden zijn we aan de slag gegaan", aldus Demir.