Jean-Marie Dedecker openhartig over zijn blunder: "Ik kan heel ootmoedig fouten toegeven"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Jean-Marie Dedecker heeft in een radio-interview teruggeblikt op de misser die hij recent maakte. Hij minimaliseerde het coronavirus aanvankelijk, maar moest daar al snel op terugkomen.

Dedecker ging in de Kamer al door het stof. Voor het oog van zijn collega's en de camera's sloeg hij mea culpa: "Ik ben beschaamd", zei hij toen.

Vrijdag blikte Dedecker nog eens terug op die feiten. "Toen ik de beelden uit Italië op mijn netvlies kreeg, dacht ik: Dedecker, je had beter je mond gehouden. En je pen in je binnenzak", zei de voormalige judocoach op Radio 1.

"Ik moet iedere week een column schrijven en ik sta ook nogal bekend voor mijn opinies. Klikt het niet, dan botst het maar, of omgekeerd. Ik neem standpunten in en dat moet je ook doen wanneer je een column schrijft. Maar ik heb het (coronavirus) volkomen onderschat. En als je je ergens op verkeken hebt, moet je dat achteraf ook ootmoedig kunnen toegeven, zelfs op de bühne van de Kamer."

Brulboei

Sommigen waren verrast door de nederige toespraak van Dedecker, al wijt hij dat zelf aan zijn imago. "Als je het imago hebt van iemand die dwars door de muur gaat, al is het soms op een brulboei-achtige manier, dan blijft je dat ook achtervolgen. Maar ik kan heel ootmoedig fouten toegeven."