Vlaams Belang snoeihard voor Maggie De Block: “Crimineel wat ze gedaan heeft”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams Belang brengt vandaag ‘het coronablunderboek’ uit. De partij vindt dat ons land de crisis fout heeft aangepakt.

Eén van de auteurs van dat boek is Barbara Pas. “Met een crisis van die omvang is het onmogelijk om een foutloos parcours te rijden”, licht Pas toe bij Radio 1. “Maar de blunders die deze regering gemaakt heeft zijn nooit gezien.”

“Op 21 januari hebben we al gevraagd om mensen die van de luchthaven komen in quarantaine te plaatsen. We hebben toen ook gevraagd of het mogelijk was om de grenzen te sluiten. Men heeft daar nog maanden mee gewacht, terwijl andere landen die maatregelen namen."

"Ze wist dat het geen griepje was"
“Men heeft ook bewust de feiten geminimaliseerd. Dan gaat het over het nut van mondmaskers. Ze wisten dat er geen voorraad was en men heeft dan de mensen blijven wijsmaken dat een mondmasker niet nuttig is. Minister Maggie De Block is lang blijven spreken van een griepje, terwijl ze op 30 januari al de dommeinnaam infocoronavirus.be registreerde. Dat doe je niet als het om een klein griepje gaat. Ze wist toen al hoe ernstig de situatie was.”

Ons land had een voorraad mondmaskers, maar toen de houdbaarheidsdatum overschreden was werd die vernietigd. “Men deed dat in 2017. Men hing het niet aan de grote klok. Iedereen dacht die voorraad er was. Het grote probleem is dat men die niet vervangen heeft. De conclusie is dat het voor een deel onbekwaamheid is van deze regering en er zijn de limieten van het systeem van dit land. Wat mevrouw De Block gedaan heeft is crimineel.”

“We willen een parlementaire onderzoekscommissie oprichten. Ik denk dat het zeer nodig is omdat onderzoek te voeren. We kunnen de mensen in ons land niet aandoen dat er nog dergelijke blunders gemaakt worden. Een tweede lockdown kan alleen nog maar als het noodzakelijk is, maar we moeten dit toch écht proberen te vermijden.”