Magnette is duidelijk: “Nog 50 dagen, of dan verkiezingen”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
PS-voorzitter Paul Magnette heeft in een videoboodschap laten weten dat de tijd om een federale regering te vormen beperkt is.

Magnette trad de mening van premier Sophie Wilmès bij dat er een oplossing moet zijn tegen halfweg september. De premier is dan van plan naar het parlement te trekken voor een nieuwe vertrouwensstemming.

Volgens Magnette is er een krachtige regering nodig om de coronacrisis het hoofd te bieden, want de gevolgen zullen nog jaren te voelen zijn. Ons land is volgens Magnette het enige land zonder noodplan om een tweede golf te counteren. Er is ook geen relanceplan.

Als PS’er vindt Magnette ook de sociale zekerheid heel belangrijk. De voorbije maanden hebben dat nog maar eens aangetoond. Toch vindt Magnette dat de regering Michel, met de N-VA, de sociale zekerheid verzwakte door besparingen in de gezondheidszorg.

Magnette verwees ook naar de complexe structuur van ons land en het feit dat heel wat politici meer tijd staken in het uithalen naar anderen dan hun verantwoordelijkheid op te nemen. De staat moet hervormd worden en efficiënter werken, maar ook Walen en Brusselaars beschermen volgens Magnette.