Getuige van arrestatie Algerijnse man in Antwerpen: "Politie heeft correct gehandeld"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Een Algerijnse man van 29 jaar overleed afgelopen weekend in het ziekenhuis nadat hij door de politie was gearresteerd aan de Antwerpse stationsbuurt. Het zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Een getuige die alles zag gebeuren, vertelt aan ATV dat de agenten correct handelden.

"Die man kroop langs de grond, hij was totaal weg van drugs of van iets anders. Er is politie bijgekomen, een vrouw en een man", doet ober Jean-Paul Gosset zijn verhaal bij ATV.

"De bazin van de café probeerde de man rustig te houden, maar hij kreeg stuiptrekkingen, spierkrampen en hij sloeg op de grond. De politie heeft het dan overgenomen."

Volgens Jean-Paul Gosset heeft de politie correct gehandeld. "Hoe kan je iemand in de boeien slaan en hem tegenhouden dat hij zichzelf niet pijn doet als je zelf niet een beetje kracht mag gebruiken? Die agenten hebben correct gehandeld, ik heb het gezien van het begin tot het einde."

Zondag kwamen mensen bijeen in Antwerpen om te protesteren. Het protest was niet toegelaten en de politie was aanwezig. Uiteindelijk bleef het vrij rustig.