Chirokampen gaan zoveel mogelijk door: "De groepen tonen echt verantwoordelijkheidszin"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Enkele chirokampen moesten worden geannuleerd omwille van besmettingen met Covid-19. Op een vorming raakten enkele leiders besmet. Bij Chirojeugd Vlaanderen wil men alles in het werk stellen om zoveel mogelijk kampen door te laten gaan.

“Er zijn wel chirogroepen die proactief hebben beslist om het kamp niet te laten doorgaan, maar dat is echt wel een kleine minderheid omdat iedereen echt wel uitkijkt naar de bivak", stelt Erwin Cools, directeur van Chirojeugd Vlaanderen, in gesprek met Redactie24.

"Er zijn geen festivals, er wordt minder op reis gegaan en er is veel minder vakantiewerk. Er blijft dus niet veel over voor jonge mensen om tijdens de vakantie te doen.”

Goed en tijdig voorbereid

De jeugdbeweging was op tijd aan zijn huiswerk begonnen en heeft alle voorbereidingen getroffen om de bivak zo veilig mogelijk te laten doorgaan.

“Wij hadden onze draaiboeken eind mei al klaar, dus groepen hebben zich goed kunnen voorbereiden en dat hebben ze ook intensief gedaan, zodat ze onder veilige omstandigheden konden vertrekken.”

“Het gaat dan over maatregelen omtrent de bubbels, hygiëne, het gescheiden houden van materialen enzoverder. Maar het virus kan natuurlijk altijd opnieuw uitbreken."

Verantwoordelijkheidszin

Erwin Cools wijst erop dat de chirogroepen alles in het werk stellen om het geheel zo veilig mogelijk te laten verlopen.

“Wij vertrouwen in het feit dat ze de kampen wel veilig kunnen organiseren. De verschillende groepen volgen de afspraken goed op en stellen alles in het werk om het zo veilig mogelijk te laten verlopen. Ze tonen wel verantwoordelijkheidszin.”